Räddningsaktion

Detta inlägg är en post från vår Instagram och Facebooksida

Får vi lov att presentera vår bogserbåt?!

En segelbåt kommer otäckt nära i ankringsviken. Fasen, jag tror att den draggar säger jag till Christoffer. Vi står precis redo att hoppa i för ett svalkande bad när vi studerar båten. Javisst gör den de säger Christoffer. Vi hoppar i dingen och kör fram för att knacka på. Hallå?! Ingen svarar. Jag går ombord för att se om det går att komma in i båten, men de gör de inte och längre bort finns andra båtar och klippor i skottlinjen. Vi tar en tamp från stäven till vår gummibåt, numera Royal Virgos bogserbåt, och håller den ifrån att driva mer. Vi hojtar på närmsta segelbåt och får över en tamp. Det står inget namn och telefonnummer någonstans i sittbrunnen, inte heller på restaurangen inne i viken sitter ägarna. Vad gör vi? Här kan ju båten inte ligga. Skulle de börja blåsa mer så är ju risken stor att båda båtarna draggar tillsammans. Skepparen på den andra båten ringer Coast Guard som inte kan svara på när de kan komma hit. Vi ringer runt till flera restauranger inne i byn, men inget napp där heller. Det börjar mörkna och skepparn med den draggade båten hängande i en knape akter om sig blir lite stressad. Till slut så beslutar vi oss för att hoppa in i båten genom en lucka. Rätt eller fel de kan man resonera om, men hur som så valde vi att rädda båten som annars hade drivit upp på land. Efter lite letande hittade vi en iPad där vi kunde ringa en nödkontakt vilket också visar sig vara en av dem som är ombord. De kommer ombord och är väldigt tacksamma att vi räddat deras båt.

I den Göthessonska släkten ligger de i genrerna att hamna i händelsernas centrum. Både Maskinistkockens syster, bror och far är levande bevis på detta. Och Christoffer är inte sämre han. Viken var full av båtar men ingen reagerade. Vi hörde några prata hög och peka, men va hjälper de när båten är påväg upp mot land? Som en äkta Göthesson och en ingift så hamnade ju vi också såklart i händelsernas centrum – med en 50 fots segelbåt efter vår lilla dinge host host förlåt, jag menar Royal Virgos bogserbåt. Behöver vi säga att att vi hade mångas ögon på oss i viken.

Så behöver ni bogserhjälp framöver kan ni boka in Royal Virgos bogsertjänst 😉

Skepp ohoj Seglarvänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s