Om oss

Elin och Christoffer, två båttokar från västkusten som bor ombord på segelbåten Royal Virgo i det fina kustsamhället Grundsund. 30 april 2022 släppte vi förtöjningarna för att förverkliga vår dröm om att segla till medelhavet via Europas kanaler.

Elin som även tituleras ”Skepparn” ombord är uppvuxen i Göteborg och hittade till båtlivet som barn genom familjen och Torslanda sjöscoutkår. Provade på kappsegling som liten men upptäckte att det var mycket roligare att segla runt och upptäcka vad som fanns bortom nästa ö, ett sätt att resa. En frihetskänsla, att man kan segla vart man vill. Köpte sin första ruffade segelbåt som 14-åring, en Monark 540 som hon kunde segla ”vart hon ville med”, oftast med lillasyster Klara. Efter Monarken blev det en Amigo 23 och tillsammans med den en 3-månaders segling i södra Norge. Drömmen om att bo på båt kom i 12-årsåldern och växte sig större och större, Allegro 33:an Virgo köptes och Elin flyttade ombord och hade vinterplats i Långedrag tillsammans med 20 stycken andra härliga dårar som också bodde i båt.

Christoffer kommer från det idylliska samhället Grundsund. Havet har alltid varit nära och självklart. Många båtar har det blivit, framförallt motorbåtar. Sommarsäsongen kändes kort och båtupptagningen varje år var ångestladdad. Christoffer ville ha ”en båt som man kan ha i på vintern”, det blev en Bavaria 30 – Världens största 30-fotare. Det har blivit många turer längs västkusten och även över till Danmark. Christoffer som även går under namnet ”Maskinistkocken” ombord har ett stort intresse för mat, han kan slänga ihop de mest fantastiska middagar ombord i den lilla byssan. Att grilla på magmagrillen som sitter bak på pushpiten är en favorit.

Maskinistkockens favoriter ombord

  • Grillad lubb med potatispuré och rödvinssås
  • Pilgrimssmusselpasta
  • Smörstekt lamminnerfilé med timjanspotatis

När vi träffades bodde Elin ombord på Virgo och hade inga planer på att flytta iland. Christoffer som bodde i lägenhet i Grundsund hade ibland lekt med tanken om att bo på båt och såg sin chans att testa. Vi flyttade ombord på Royal, Christoffers Bavaria 30, där vi bodde ett halvår medans vi letade efter nästa båt som skulle visa sig bli en Hallberg Rassy 39 och få namnat Royal Virgo. Läs om Royal Virgo här

Långsegling

Skepparn har drömt om att långsegla sedan tonåren. Hon hade tänkt dra iväg innan hon började plugga men blev antagen och började. En regnig vinterkväll ombord på Allegro 33:an Virgo som hon då bodde på, kom tanken tillbaka ”de va ju segla jag skulle göra”. Hon kollade i kalendern, räknade år och sparpengar. ”2 maj 2021! Då sticker jag!” Berättade för nära och kära! Efter ett tag kom Maskinistkocken kom in i Skepparns liv och hon blev förblindad av kärleken. Långseglingen blev lagd på is. Tills en höstdag då vi seglade till Käringön och åt en god middag på Petersons Krog. Någonstans mellan huvudrätten och efterrätten sa maskinistkocken ”Hjärtat, jag har tänkt på en sak. Om jag säljer lägenheten (som vi då hyrde ut) så har vi råd att segla”. Bästa iden maskinistkocken kommit med! Datumet var givet! 2 maj 2021 var tanken att hissa seglen söderut. Men så kom det en pandemi i vägen. Resan fick skjutas upp till 30 april 2022 då vi lämnade Grundsund till salutskott och vinkande släkt och vänner.


Presentation

Här nedan kommer en presentation som vi haft på Instagram och Facebook. Håll till godo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s