Om Royal Virgo

Välkommen hem till oss!

Royal Virgo är en Hallberg Rassy 39 MK 1 – Nr. 47, från 1994. En underbar segelbåt med centrumsittbrunn.

Hallberg Rassy 39 Mk 1

Hon är specialbeställd av första ägaren med grundgående köl, hon har ett djupgående på 1,65m mot 1,85m som de har i originalutförande. Vår kära dam är även specialbeställd med en dubbelkoj akter, de vanliga är att de är utrustade med en koj på varje sida.

Hallberg Rassy 39 Mk 1 – Inredning
På bilden är det dock två separata kojer i aktern, vi har dubbelkoj på SB och en soffa på BB.

Vår historia med Royal Virgo eller Aventura som hon hette innan, började 18 mars 2019. Elin bodde ombord på sin Allegro 33, Virgo, sedan några år tillbaka och Christoffer bodde i sin lägenhet i Grundsund. Vi var just på gång med att flytta ihop ombord på Christoffers Bavaria 30, Royal, med hemmahamn i Grundsund. Elin ville inte flytta iland och Christoffer ville gärna prova att bo på båt, så så fick det bli. Det gick jättefint att bo ombord på Royal men vi visste redan från början att det var tillfälligt, vi letade efter något större. Vi var på jakt efter vår drömbåt! Vi åkte runt och tittade på många båtar i olika prisklasser. Hur skulle vi tänka? Hur stor båt ville vi ha, modern eller lite mer klassisk och hur mycket pengar var vi beredda att lägga?

En kväll efter att Christoffer slutat jobbet åkte vi upp till Hunnebostrand, där i en hall stod Aventura. Vilken båt! Hon andades kvalitet och planlösningen var toppen för oss. Och vem har inte drömt om att äga ett Orustbygge? Vi åkte hemåt igen med många tankar i huvudet men konstaterade att vi tyvärr fick avvakta. Vi ägde ju redan 2 stora båtar. Virgo behövde säljas innan vi kunde köpa oss en ny bostad.

Vi fortsatte att titta runt på olika segelbåtar, Bavaria 40 Ocean, Beanetau 40 CC, Forgus 37 och flera andra. Vi var ombord i vänners båtar för att se om de kunde vara något för oss. Virgo lades ut på Blocket och efter en vecka var hon såld. Det var med blandade känslor. Elin fällde en tår när de nya ägarna körde iväg med henne.

Rassy 39:an i Hunnebostrand låg fortfarande kvar på Båtagents hemsida, men som reserverad, vilket den hade gjort rätt länge. Vi hörde av oss till mäklaren och mycket riktigt så visade det sig att det hade varit problem med köparen. Vi hade semester och låg med Royal på en holme utanför Hunnebo, en ny visning bokades. Vi kände båda två att detta nog var vår drömbåt. Vi kände en viss nervositet, det är stora beslut och mycket pengar. Vilket skepp som låg där vid bryggan! Henne skulle vi ha! Hon är perfekt för oss. Lagom stor, grund köl, separat ”sovrum” där man inte behöver krypa in i kojen, stort maskinrum, toa med dusch, gästrum i förpiken, mycket plats för förvaring, ett härligt akterdäck, ja listan kan göras lång. Hon andades kvalitet och man kände att det fanns en själ i båten. Den 1 Augusti 2019 hämtade vi Aventura och körde hem henne till Grundsund. Vilken magisk känsla!

Namnet Royal Virgo

Elin ville så klart att hon skulle heta Virgo och Christoffer ville att hon skulle heta Royal. Ingen gav sig! Namnet Royal Virgo växte fram, först kändes de lite löjligt men vad passar bättre än Kunglig Jungfru på en Rassy? Royal Virgo! Så fick det bli!


Längd: 11,85 m
LVL: 9,85 m
Bredd: 3,76 m
Djupgående: 1,65 m (grundgående köl)
Vikt: 10 ton
Kölvikt: 4,2 ton
Motor: Volvo Penta MD 22L, 49 HK
Dieseltank: 376 liter
Vattentankar: 500 liter inkl. varmvattenberedare
Deplacement: 10 000 kg (enligt specifikation), uppskattningsvis 13 ton i verkligheten
Masthöjd: 17,25 m, 18 m med VHF-antenn
Segelyta: 82 m2


Läs mer om HR 39 här:

https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/aldre-modeller/hallberg-rassy-39-mk-i


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s