Rullmast

Detta inlägg är en post från vår Instagram och Facebooksida

Sista delen av våra inlägg om säkerhet.

Som ni vet är säkerheten oerhört viktig för oss.

När vi köpte Royal Virgo gick det inte att rulla ut storseglet från sittbrunnen. Konstigt och ett ofärdigt system tyckte vi på en så i övrigt kompetent segelbåt. Vi tittade på vad andra HR39:or hade för lösningar och fick kontakt med Daniel på Spinsail. Målet var att kunna sköta storseglet helt och hållet från sittbrunnen.

Det fanns två alternativ. Antingen att dra in en ändlös lina och montera en vanlig vinsch på ett av kartborden eller konvertera masten till elmast. Eftersom att Christoffer är elektriker och kunde göra eljobbet själv så blev priset ungefär desamma. Vi valde elmast.

Nu har vi seglat över 2000 sjömil med detta system och vi är såå nöjda! Seglingen har för oss fått en ny dimension när vi kan sköta allt från sittbrunnen. Elmasten är kanon och gör de väldigt lätt att reva eller rulla ut mer av storseglet. Tidigare drog vi oss emellanåt att rulla ut storen på grund av att de kändes osäkert att gå upp till masten vid mycket sjö eller vind. Nu seglar vi nästan lika mycket med storseglet som med genuan.

På önskelistan står en elvinsch till sittbrunnen som kommunicerar med den i masten, men de får bli efter den där trisslottsvinsten.

Detta inlägget är inte sponsrat på något sätt utan är till 100% våran upplevelse men vi kan verkligen rekommendera Daniel på Spinsail om du behöver hjälp med något riggjobb.

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s