Salt – vår största fiende

Detta inlägg är en post från vår Instagram och Facebooksida

Saltet är vår fiende. Salt tillsammans med sol tar styggt på Royal Virgo. Allt rostar, teaken torkar och plasten blir matt. Som ni redan vet så älskar vi ju att ta hand om vår kära dam. Så fort vi har möjlighet spolar vi av med färskvatten men nu var det längesedan. Dagens regn är nästan lite efterlängtat. Med en svamp och vaxschampo blir Royal Virgo fin igen. Avspolningen sköter vädergudarna. Skönt med bra teamwork 😉 Vi får se om de är lika samarbetsvilliga under resten av dagen då det ska komma in blåst och åska.

Det är inte bara för att Royal Virgo ska vara fin som vi vill tvätta henne. Den största anledningen är att om hon är salt på däck så drar vi ner det i båten. Och de fastnar i allt! Mattor, dynor och inredning! Att gå ner blöt eller att inte spola av sig efter att ha badat är big no no. Lite trist och jobbigt men vad vi kommer tacka oss själva i vinter när vi ska krypa upp i soffan med en filt och dynorna inte är fuktiga av salt 🙏❤️

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s