Nattsegling


Vi fortsätter våra inlägg om säkerhet genom att prata om nattsegling.

Det är något visst med att segla på natten. Det kan både vara lite läskigt och fantastiskt. Livet ombord fortsätter medans Royal Virgo guppar fram på vågorna. En och en sover vi i sjökojen. Därifrån ser man också upp till sittbrunnen där den andre håller vakt.

Det har blivit påtagligt för oss att vi är ensamma på de stora blå när vi har över ett dygns segling till närmste land. Vi har därför pratat igenom och satt upp lite säkerhetsregler för oss själva. Den viktigaste, förutom att vi alltid bär flytväst nattetid är att den av oss som har vakt inte får lämna sittbrunnen när den andre ligger och sover. Inte ens för att bara….

Det ger en stor trygghet både för den som sover och för den som har vakt. Kanske är vi hårda och att vi med tiden ändrar på de men just nu känns de väldigt bra och tryggt. Vågar inte ens tänka på att vakna upp och upptäcka att den andre inte är kvar ombord.

Vi tycker att de viktigaste av allt är att man tillsammans har pratat igenom vad man vill ha för regler ombord. Vad som förväntas av varandra. Allt beror ju på vilket sätt man seglar, hur många man är ombord, erfarenhet och mycket mer.

Vad har ni för regler ombord?

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s