Fegast bestämmer


Låt oss prata säkerhet. Vi tänkte göra några inlägg och berätta om hur vi tänker kring säkerheten ombord.
För ett tag sedan skrev vi att ombord på Royal Virgo är det den fegaste som bestämmer. Ett tankesätt som vi verkligen tycker om och som vi fått höra från erfarna långseglare. Detta skapade dock lite debatt om att feghet, rädsla och okunskap inte sällan går hand i hand. Och de håller vi med om.

Men, låt oss byta fegast till klokast. Klokast bestämmer! Innebörden för oss är att båda ska vara nöjda med tillvaron. Känner någon av oss att ”här går min gräns” så går bådas gräns där. Att försöka sig på en övertalningskampanj är inte att tänka på. Gränsen är nådd. De gäller i alla lägen, känner en att ankringen inte blev bra så ankrar vi om eller om någon av oss tycker att prognosen inte känns bra, då avvaktar vi.

Har vi med någon oerfaren ombord så är de såklart inte den personen som bestämmer trots att den är ”fegast”. Detta resonemanget bygger på att man har kunskap, det är där som feghet övergår i klokhet även om det är lite roligare att säga ”Fegast bestämmer”.

Hur resonerar ni ombord hos er? Berätta gärna!

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s