I väntans tider

Spända av förväntan blir de nu frukost i sittbrunnen. Både fraktfirman och Nancy Port som ska lyfta oss har sagt att de ska återkomma idag måndag.

Planen från början var att sjösätta i St Jean de Losne men de råder osäkerhet om djupet i hamnen och den lilla bit vi ska ta oss på Canal de Bourgogne. Därför undersöker vi nu vad det finns för möjligheter att sjösätta i Lyon. Har du nyss varit i St Jean de Losne eller vet vart de finns sjösättningskran i Lyon? Hör gärna av dig till oss!

Igår flyttade vi oss en liten bit närmare Nancy. Christoffer cyklade först bort till närmsta slussen och charmade den kvinnliga slussvakten som visade var vi kunde fylla vatten. Vilken lycka, att äntligen ha fyllda tankar igen! De blev en efterlängtad dusch och hårtvätt för hela besättningen.

Nu ligger vi förtöjda på en väntekaj vid en annan sluss. På grund av de låga vattenståndet och mycket sjögräs kommer vi inte in i någon av de närmsta hamnarna. Denna gången var de Elin som fick gå bort och charma slussvakten. En ung kille som sommarjobbade. Inte ett ord engelska kunde kan men med hjälp av Google translate förstod vi ändå varandra. No problème No problème. Glada över att ha hittat natthamn åt vi matjessill och potatis följt av kortspel. Vi får variera Uno:t med lite kortspel ibland 😉

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s