Fortsatta planer

För ett tag sedan frågade vi er om tips om Albanien och Montenegro. Vi fick många svar och bra tips om båda länderna. Dock har vi hört oss för här i närområdet och blivit avrådda att åka till Albanien där det är mycket kriminalitet och korruption. Så vi hoppar Albanien men Montenegro med den fina Kotorviken får vi bara inte missa.

Efter härligt besök av Christoffers pappa och sambo förra veckan ligger vi kvar i Italienska Brindisi där vi trivs gott. Grekisk mat och dryck i all ära men de Italienska köket gör Maskinistkocken på extra gott humör 😉

Än så länge har vi på vår resa bara seglat i EU vilket är fantastiskt smidigt och innebär i stort sätt inget pappersarbete. Men nu har vi bestämt oss för att segla till Montenegro vilket innebär en del pappersarbete och in/utklarering som vi grottat ner oss i idag.

Planerar du också att långsegla kan vi tipsa om hemsidan Noonsite där det finns mycket information att hämta.

Antagligen stannar vi här i en vecka till innan vi hissar seglen österut igen. Imorgon ska vi börja beta av to do-listan ombord, det blir både polering, vård av teakdäcket och toaservice.

Skepp ohoj seglarvänner!
Vid pennan, Elin
Christoffer hälsar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s