Roadtripen fortsätter

Efter en kväll med god middag på en trevlig italiensk restaurang i Ioannina fortsatte vi nästa dag vår roadtrip norrut till Vikos Nationalpark — liksom Meteora är detta område också upptaget på UNESCOs världsarvslista. Det var kvinnan på biluthyrningen som tipsade oss om detta häftiga naturområde och det visade sig att världens näst största canyon efter Grand Canyon ligger där. Dit måste vi åka!

När vi trodde att vi inte kunde köra högre upp på de små smala serpentinvägarna fortsatte vi en bra bit till tills vi kom till en parkering. Därifrån var det en halvtimmes promenad till utsiktsplatsen. Informationstavlorna är ofta väldigt bristfälliga här i Grekland om det ens finns några. Vi skrattade och sa att vi nog är lurade — vi kanske inte alls är på rätt ställe — men det var vi. Efter en promenad på den smala stigen öppnade landskapet plötsligt upp sig.

WOW!

Vi befann oss ungefär 2500 meter över havet. Dalgången var oerhört brant och avståndet var svårt att ta in. På nätet läste vi att Vikos dalgång är listad som världens djupaste i förhållande till sin bredd.

Det var trevligt att hyra bil och det kändes väldigt lyxigt att sova på hotell två nätter. Royal Virgo låg tryggt förtöjd i Syvota — utan landström — men Christoffer höll koll i Victronappen.

– Elin, det är float! utbrister Christoffer.

Det betyder att batterierna är toppade till max. Det är lika med en lycklig make. Solen var framme och solpanelerna gjorde sitt jobb.

När vi tänker oss Grekland tänker vi skärgård och små öar. Inte visste vi att Grekland hade så här höga berg. Visste du det?

Nu här vi sedan ett tag tillbaka lämnat Syvota och varit på Korfu ett tag tillsammans med våra nyfunna vänner på båten Gili T.

Skepp ohoj seglarvänner!
Vid pennan, Elin
Christoffer hälsar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s