Vart ska vi härnäst?

Att planera är en stor del av resan. En härlig del av resan där vi sitter i sittbrunnen och pratar om vart vi vill segla härnäst.

Nu ställer vi oss frågan om vi segla Italiens ostkust eller Albanien och Montenegro när vi ska norrut. Om du har varit i Albanien eller Montenegro får du gärna höra av dig med input till oss. Att segla där känns inte skrämmande men vi drar oss lite för det av okunskap samtidigt som det känns spännande.

Det blir aldrig som man tänkt sig. Planen från början var att gå Europas kanaler även nu på hemvägen, men med tanke på vad vi råkade ut för i somras så känns det inte aktuellt längre. Att segla runt, alltså utsidan, västsidan av Europa känns egentligen lockande. Men eftersom att vi är så långt öster i medelhavet blir det något av en transportsegling hem och så skrämmer späckhuggarattackerna oss ordentligt. Vi träffade en man för ett par veckor sedan som blivit attackerad — det var ingen rolig historia han berättade även om han haft tur som klarat livet — och båten hade nu får kärlek på ett varv.

Därför, funderar vi på vad vi ska göra nu. Där kommer nästa plan in. Vi ska segla upp till Slovenien och därifrån ta lastbil till Tyskland för att segla hem därifrån. Inte de roligaste alternativet men det känns som det bästa för oss. Safety First! Dessutom får vi möjligheten att stanna kvar i medelhavet så länge som möjligt.

Men — Italiens ostkust eller Albanien och Montenegro — det är nu den stora frågan.

Vill du vara säker på att inte missa något som händer ombord? Gå då till startsidan för att fylla i din mailadress och tryck på prenumerera!

Skepp ohoj seglarvänner!
Vid pennan, Elin
Christoffer hälsar!

6 reaktioner på ”Vart ska vi härnäst?

 1. Låter spännande! Avundsjuk!
  Tänk vad era (original?) HR dynor håller fint, för all tid i båt.
  När ARC:en då..? 2025?

  Själva ska jag bara på båtmässan imorn. Bl a lyssna på Thomas Vebers ”Så här kollar du vattennivån i de franska kanalerna” …
  / Magnus, 39no3

  Gilla

 2. Ja, men visst är de häftigt. Orginaldynor, och tyget är fortfarande fint även om man kanske själv inte skulle valt de mönstret idag.
  Roligt med båtmässan! ARC:en får vi vänta med ett tag även om de hade varit sååå roligt! Vi får hem och jobba ihop en ny seglingskassa igen.
  Ha de got!

  Gilla

 3. Det stämmer! Sedan 3-4 år tillbaka har det varit stora problem med att späckhuggare attackerar segelbåtar längs med atlantkusten. Ingen vet varför men många har råkat ut för det och fått stora skador. Några har till och med fått överge sina båtar som gått till botten 😢

  Gilla

 4. Det ni hört om Späckhuggare, vilken typ av segelbåt hade dom.
  Var rodret frihängande ?
  Ha de gott 😘

  Gilla

 5. Det har tyvärr hänt många segelbåtar. Det började för 3-4 år sedan och det verkar inte spela någon roll vad du har för segelbåt eller bottenfärg. En norsk båt gick till botten i höstas 😢

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s