Vrakviken

Detta inlägg är en post från vår Instagram och Facebooksida

Vad är de egentligen för speciellt med ett rostigt vrak på en grekisk strand? Jag vet inte. Folk vallfärdar tydligen hit från jordens alla hörn för att se de, och även vi föll för turistmagneten. Det har varit som ett litet mål ändå sedan vi lämnade Sverige. Många är vi som sett bilder på vraket som ligger på en öde strand. Vi satt hemma i Sverige i vintras och tänkte ” Tänk om vi kan ankra i den viken?”. Och nu har vi gjort de!! Vi fick det unika att ha vraket för oss själva, i en hel timme (!) innan hundratals människor välde ut på stranden från turbåtarna.

Historien om vraket är lite oklar. De sägs ha smugglat cigarretter från Turkiet och gått på grund och strandat här på Zakynthos år 1980. Men teorier hos lokalbefolkningen finns också om att grekiska turistministeriet placerade vraket på stranden för att skapa just den turistmagnet som det är idag. Vad som är sant kan vi bara filosofera kring.

För drygt en månad sedan skedde en jordbävning precis utanför Zakynthos vilket ledde till att delar av ena bergsvägen rasade ner i vattnet. Viken stängdes då av för turister och övervakades av Coast Guard. Ända in i de sista var vi osäkra på om vi skulle kunna ta oss dit, men nu bedöms viken som tillräckligt säker igen och den är öppen för besök.

Vi åkte tillbaka med dingen till Royal Virgo som rullade i vågorna från turbåtarna. Magin hade på nått sätt försvunnit. Varför är de så? Vi tog ett dopp i de kristallklara vattnet innan vi seglade mot ön Kefalonia.

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s