Palermo

Palermo är huvudstaden på Sicilien med ca 700 000 invånare. Vi tog bussen in till stan från Mondello där vi låg ankrade. Vi lyckades pricka in en helgdag trots att det var måndag så stan var full av folk och härlig aktivitet. Maskinistkocken tog sitt ansvar även en dag på stan och googlade fram en trevlig Italiensk restaurang som låg lite bakom turistgatorna. Där blev det Pasta Vongole och Pasta alla norma som är Siciliens nationalrätt, gjord på tomatsås, friterad aubergin, ricotta, basilika och pecorinoost. Väldigt gott!

Nu fortsätter färden österut, har du några Sicilien-tips till oss?

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s