Korsika

Planen idag var att ta oss 60 nm till Isola Piana på norra Sardinien där vi hört att det ska finnas otroligt klart och fint vatten. Prognosen såg lovande ut, men vid lunch när vinden fortfarande inte visat sig så bestämde vi oss för att tänka om. Nu följer vi Corsicas västkust och ska ankra i en vik i närheten av Bonifacio.

Vi har legat två nätter på svaj utanför Ajaccio där vårt mål var att fylla vatten och handla mat, vi fick inte gjort nått utav det 🤣 Istället fick vi besök av jordens alla myggor som festat loss på våra kroppar. Man skulle nästan kunna tro att vi fått vattkoppor med alla röda små bölder.

När vi skulle handla igår så visade det sig att de flesta mataffärerna var stängda på söndagar. Något som var vanligt i Tyskland men som vi inte upplevt i Frankrike tidigare. Men ni kan vara lugna, vi ska inte behöva gå hungriga. Maskinistkocken har rotat runt i kylen och bestämt att det serveras sill och potatis till middag. Sill som vi har med oss för väl valda tillfällen och de tycker vi att det är idag.

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s