Inblåsta i Cogolin

Mistralen viner i riggen. Vi har sökt skydd i Cogolin eftersom att de olika väderapparna varnade för mycket vind. Även om vi följer de olika väderrapporterna så är vädret en ständig källa till förvirring. Den ena appen säger starka vindar från väst den andra säger svaga från ost. Vi tog de säkra före de osäkra denna gången. Kanske lär vi oss med tiden när vi ska ta varningarna på allvar och inte.

Vi fick en fin plats i Cogolin som ligger några km från Saint Tropez. Imorse när vi vaknade så var de spegelblankt, vi kände oss lurade. Var är vinden? Men mycket riktigt så kom vinden på förmiddagen, dock inte de 20 m/s som var utlovat, men de är bara att tacka och ta emot!

I nästan 40 graders värme tog vi den lilla turbåten till Saint Tropez för att spana in de enorma motoryachterna i hamnen där. Inga kändisar i sikte idag, men igår såg vi Kungen i sin båt Polaris. Christoffer vinkade och hoppades att vi skulle bli bjudna på middag 😉 Men icke, han vinkade inte ens tillbaka.

Undra vad kungen gör en tisdagskväll i Saint Tropez? Royal Virgos besättning hänger på ett så kallat Laverie, ett tvätteri.
Vi väntar spänt på morgondagens väderprognos, då ska vi ta beslut om vår fortsatta färd. Vi hoppas på att kunna gå över till Korsika snart.

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s