Tillvaron är vänd upp och ner!

Tillvaron är vänd upp och ner!
Vattnet är slut i kanalen som skulle ta oss till medelhavet 😢

Det finns såklart alltid en risk att vattnet tar slut i kanalsystemet men det är ovanligt såhär tidigt på säsongen. Torkan tar ut sin rätt, VNF som är franska kanalmyndigheten har stängt vissa sträckor och på sträckan som vi skulle gått är de nu endast 1,50m djupt.
Vi är förtvivlade! De gör ont magen! Ska vår resa sluta här?! Längs kanalkanten på Moselle? Vi tittar på varandra och vill gråta.

Vad gör vi nu? Vi försöker samla oss och se klart, vad har vi för andra alternativ? Vi undersöker andra vägar, men de är också för grunda. Royal Virgo sticker 1,65m och i vanliga fall är det fritt fram för båtar som sticker 1,80m. Igår skulle vi in i en hamn som enligt VNF och slussvakten i sista slussen skulle vara 2 meter djup. Det var den icke! Efter två slussar i de smala kanalen kom en innestängd känsla smygande. Vi vill ute här ifrån! Så fort som möjligt! Trots den smala kanalen och sjögräs i bogen lyckades vi vända och slussa ut på Moselle igen. Det var befriande! Royal Virgo, du ska få komma ut på havet igen. Vi lovar! Vi vet bara inte hur och när!

Vi undersöker transport på lastbil, något som inte alls finns med i budgeten. Men de måste lösa sig!

Masten ligger i Marseille och vi är fast mitt i Europa. Tillvaron känns hopplös! Vi behöver ert stöd, äventyret blev lite väl mycket av ett äventyr!

Skepp ohoj seglarvänner!

~~~/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s